Projectontwikkeling Aan de Braassem

Opdrachtgever

Braassemerland VOF

Inleiding 

Het Zuid-Hollandse dorp Roelofarendsveen in de gemeente Kaag en Braassem is de afgelopen jaren hard aan het groeien. Onderdeel van die groei is de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk langs het Braassemermeer: Aan de Braassem. In 2018 werden de eerste fasen van deze nieuwe wijk opgeleverd. En onlangs zijn de woningen in de derde fase opgeleverd. Aan de Braassem al een écht een woonwijk te worden. Én wat voor één! Een wijk gelegen vlakbij het centrum van Roelofarendsveen en met gezellige straatjes, blokjes en watergangen. De komende jaren staan er nog 8 fases op het programma om ontwikkeld te worden.

Aanpak 

Remco van den Brink verzorgt namens ontwikkelaar Braassmerland VOF het contractmanagement en inkoop voor alle civieltechnische werkzaamheden binnen deze ontwikkeling de komende jaren. Dit houdt in dat hij voor alle civieltechnische werkzaamheden de benodigde diensten en producten inkoopt en begeleidt. Bijvoorbeeld ingenieursdiensten voor het uitwerken van ontwerpen en het opstellen van contracten maar ook het begeleiden van aanbestedingen voor het vinden van aannemers voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Het leuke aan dit project zijn de uitdagingen waar het projectteam tegenaan loopt. Het bouwen op de slappe veengrond van Roelofarendsveen verreist veel aandacht als het gaat om de uitvoering van de werkzaamheden bij het bouwrijp maken van het gebied. Wat het project extra uitdagend maakt zijn een aantal ‘specials’ die je niet elke dag tegenkomt. Zoals de uitbreiding van een begraafplaats, een tweede sluis en naast de bereikbaarheid op de weg, heb je binnen Roelofarendsveen ook te maken met het begaanbaar houden van de (plezier)vaart.

Resultaat 

In de komende jaren wordt Aan de Braassem in verschillende fases uitgebreid tot een totaal aantal van ongeveer 1.350 woningen. Momenteel wordt in fase 4  voorbelasting aangebracht en gewerkt aan een definitief stedenbouwkundig plan. Dit plan vormt te basis voor de inrichting van de openbare ruimte.