Peter Verhoef gestart als projectmanager

11 november 2022

In oktober is Peter Verhoef bij ProReNi gestart als projectmanager van het Transferium Kinderdijk in ‘Poort aan de Noord’.

 

Peter is getrouwd, heeft 3 zoons en heeft werkervaring als projectmanager bij de gemeente Noordwijk waar hij onder andere verantwoordelijk is voor projecten als de Parallel Boulevard, de revitalisering van de woonwijk Zeeburg, de reconstructie van De Grent en de versnelde aanleg van de rotonde Vuurtorenplein.

 

Naast deze projecten heeft Peter ruimte voor een nieuwe uitdaging en die heeft hij gevonden in het project Transferium Kinderdijk in ‘Poort aan de Noord’. De aanleg van dit nieuwe transferium moet ervoor zorgen dat de stroom toeristen naar Alblasserdam en Kinderdijk wordt afgevangen waardoor er minder auto’s door Alblasserdam gaan rijden en er minder parkeeroverlast ontstaat in Kinderdijk. Op dit moment liggen er verschillende varianten voor het transferium op tafel. In de komende maanden worden deze verder uitgewerkt waarna er een voorkeursvariant wordt gekozen. Het doel is om het transferium op 1 maart 2024 operationeel te hebben.

 

“Het leuke aan dit project is dat er veel verschillende stakeholders bij betrokken zijn. Denk hierbij aan Rijkswaterstaat, provincie, waterschap, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en ondernemers. Daarnaast zijn er ook nog verschillende projecten in de regio waar rekening mee moet worden gehouden. Het verbinden van deze partijen en projecten is waar mijn kracht zit en wat ik leuk vind”. Die kracht kan Peter de komende jaren op dit project in blijven zetten. “We staan nog echt aan het begin van het project en ik blijf in zowel de voorbereiding, planvorming en realisatie tot en met de oplevering van het transferium betrokken”.  Deze lange betrokkenheid bij het project zorgt er hopelijk voor dat er voldoende invulling kan worden gegeven aan wat Peter het belangrijkste vindt in projecten: “het vieren van mooie mijlpalen en successen”.