100 dagen ProReNi: Van projectmanager naar partner

8 april 2022

Ruim vijf jaar werkte Stefan van den Helder met veel plezier bij APPM Management Consultants, maar begon op 1 januari 2022 aan een nieuwe uitdaging. Na een aantal gesprekken met Niels van Rijswijk en Remco van den Brink besloot hij om partner te worden bij ProReNi BV. Na 3 maanden blikt Stefan terug op zijn start. 

 

Wensen worden werkelijkheid 

“Na mijn studie Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam en Hydrologie aan de Vrije Universiteit ben ik begonnen als geotechnisch en geohydrologisch adviseur. Na verloop van tijd kreeg ik de behoefte om de kant van projectleider op te gaan. De laatste jaren heb ik mogen werken aan verschillende projecten waar techniek en omgeving bij elkaar komen. Dat doe ik op dit moment nog steeds voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waar ik als technisch manager werk aan de dijkversterkingsprojecten Volendam, Katwoude, Durgerdam en Schellingwoude. Hoewel er inhoudelijk weinig is veranderd aan het werk dat ik doe, is met de overstap naar ProReNi voor mij wel invulling gegeven aan de wens om te gaan ondernemen nog verder te groeien als professional en als mens. Dat is ontzettend gaaf en tegelijkertijd ontzettend spannend, want na hier een aantal jaren over te hebben nagedacht is het nu ineens werkelijkheid geworden.” 

 

Warm welkom 

“De eerste weken heb ik tijd geïnvesteerd in het leren kennen van alle collega’s en het bedrijf . Ik ben met iedereen een rondje gaan lopen en een kop koffie gaan drinken. De gesprekken voelden stuk voor stuk goed aan. ProReNi is een bedrijf waar gepassioneerde en leuke mensen met ontzettend veel inhoudelijke kennis werken. Vanaf het begin voel ik me hier welkom. Naast de projecten bij onze opdrachtgevers, houd ik me bij ProReNi bezig met het verkrijgen van nieuwe opdrachten, de communicatie via LinkedIn en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De combinatie maakt het bijzonder leuk en uitdagend. Tegelijkertijd loop ik tegen allerlei zaken en vragen aan waar ik nog nooit mee te maken heb gehad of bij stil heb gestaan. Gelukkig kan ik hierover altijd sparren met Niels en Remco.” 

 

Wachten wat de toekomst gaat brengen 

Afgelopen maanden heb ik mogen werken aan twee aanbestedingen voor raamcontracten, heb ik een themasessie over omgevingsmanagement georganiseerd én ben ik gestart aan een nieuwe opdracht bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De komende tijd ga ik aan de slag met het vernieuwen van de website, het versterken van ons team en blijf ik natuurlijk werken aan de projecten bij mijn opdrachtgevers. Ik kan dan ook niet wachten wat de toekomst gaat brengen.