100 dagen ProReNi: Marcel Giard

28 juni 2022

Op 1 januari 2022 begon Marcel Giard aan een nieuwe uitdaging bij PRoReNi BV. Dit deed hij met een duidelijk doel voor ogen. Na 4 maanden blikt Marcel in een persoonlijk verhaal terug op zijn start. 

 

Na vier maanden kijk ik terug op de stappen die ik genomen heb om mijn doel te bereiken. Mijn doel was en is nog steeds om als zelfstandige aan het werk te gaan om te ontdekken of dit bij mij past. Een grote stap die ik hiervoor genomen heb, is om via ProReNi een opdracht als bouwkundig adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aan te nemen. Ik ben bij ProReNi terechtgekomen via een (ex)collega bij mijn vorige werkgever. En wat ook leuk is, is dat de “Re” van ProReNi ook een oud collega is van weer een andere werkgever. Het besef van mijn netwerk en het functioneren daarvan was reeds aanwezig zonder dat ik daar erg in had, ook dit is dus een stap die gezet is.  

 

Vorig jaar rond deze tijd had ik de knoop doorgehakt om deze uitdaging aan te gaan waarbij ik, na leuke gesprekken te hebben gevoerd met Remco en Niels, een goed gevoel had om via hen uiteindelijk mijn doel te kunnen bereiken. Sterker nog zij helpen mij daarbij, het wederzijdse vertrouwen was en is aanwezig. De mijlpaal voor het starten van mijn doel als zelfstandige heb ik op 1 juli 2022 gezet. Echter loopt de planning anders dan gedacht, waarbij ik de datum van mijn doel van 1 juli 2022 wil uitstellen naar 1 januari 2023. Dat houdt in dat ik graag mijn contract bij ProReNi wil voortzetten om iets meer lucht voor mezelf te creëren (geboorteverlof als zelfstandige is iets anders geregeld dan in loondienst). Zowel Remco als Niels (en sinds dit jaar ook Stefan) staan daar positief in en dat geeft wederom een goed gevoel en vertrouwen. Hierdoor kan ik mijn aandacht volledig aan mijn gezin geven.  

 

De opdracht bij het RVB bevalt erg goed, ik heb het goed naar mijn zin en start elke werkdag met een fijn gevoel. De projecten waar ik als bouwkundig adviseur bij aangesloten ben, vinden plaats bij Defensie (NL en CARIB) en DJI. Het RVB, waar ik in het verleden al eens werkzaam ben geweest, voelt als vanouds en is een vertrouwde omgeving.  

 

Deze vier maanden zijn dan ook voorbij gevlogen en ik kijk uit naar het resterende en het volgende jaar waarin meer stappen zullen worden gezet en het doel bereikt gaat worden.